(1)  How many names can be proposed for a company in SPICe (INC-32)?

Ans. Only one. However, for reservation of a name prior to filing SPICe (INC-32), you may use INC-1 (in which up to 6 names can be proposed) and then input the SRN of approved INC-1 into SPICe.

(2) Mode of Grievance redressal

Ans. 

In case of technical problems i.e., form upload, pre-scrutiny errors, DSC related, payment related queries, please raise a ticket on www.mca.gov.in/myservices..... and await a resolution. You may also call up Corporate Seva Kendra at 01244832500 after 48 hours if ticket is not resolved.

In case of resubmission / rejection remarks, please contact 01244832500 and select option 1 for CRC. For escalation you may send a mail to crc.escalation@mca.gov.in

(3) Is INC-22 still required to be filed alongwith SPICe ?

Ans. It is not required to be filed with SPICe (INC-32) if a company is registered with address for correspondence only (in INC-32). INC-22, is required to be filed within 30 days of its incorporation, for intimating the registered office address.

(4) What is the process for obtaining approved e-MOA (INC-33) and e-AOA (INC-34)?

Ans. The users may obtain approved e-MOA (INC-33) and e- AOA (INC-34) through certified copies facility available on MCA.

(5) Is PAN and Aadhar mandatory?

Ans. Yes. The companies (incorporation) rules notified has liberalized many requirements in respect of Proof of Identity and Proof of residence in respect of Subscribers and Directors. The Companies (Incorporation) third Amendment Rules dated 27th July 2016 has relaxed the mandatory attachment of proof of identity and residence in respect of a subscriber having a valid DIN.

(6) What are the attachments not required in SPICe?

Ans. Attachment no. 7 (Proof of relation) and 9 (NOC from any other person) are deleted.

(7) Is it mandatory to use e-MOA and e-AOA? Can physical copies of MOA/AOA be signed and attached with SPICe forms?

Ans. Yes. It is mandatory in all cases of Indian subscribers, foreign individual subscribers (having a valid DIN) and where the number of such subscribers is not more than seven. No physical copies of MoA/AoA are required to be attached.

(8) CAn SPICe be uded for incorporation of Produder Compny?

Ans. No. For incorporation of producer companies, unregistered companies and companies being formed with more than 7 subscribers, new version of INC-7 shall be used.

Posted 2 years, 10 months ago by CA Gupta


No response yet, be first to reply.

Your Reply:

You need to be logged in to reply.